HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Játszható kasztok

Go down 
SzerzőÜzenet
Ruler
Ruler
Ruler
avatar

Hozzászólások száma : 121
Join date : 2012. Jun. 30.

TémanyitásTárgy: Játszható kasztok   Hétf. Szept. 18, 2017 2:40 am

   
Caster___Archer___Assassin____________Ruler______Lancer____Saber___Rider___Berserker

A megalkotható karakterek két nagy csoportba sorolhatók be.

Hősi lelkek és Emberek.

Emberek:

Hétköznapi és kevésbé hétköznapi emberekről van szól. Átlag életkor ~70 év. Megjelenési formájuk igen változatos... Gondolom nem kell bemutatni őket.
nekik egy kisebb csoportját alkotják a Mágusok.

Mágusok:

Olyan emberek akik képesek mágiát, varázslatokat alkalmazni. Ebből védelmet vagy elsöprő erejű támadásokat indítani. Jellemzően "családokba" verődve élnek. Nem nagy létszámú dinasztiákat kell elképzelni, hanem inkább arisztokratikus, kevés főt számláló nemesi családokat. Ők az elit. Az évek során sok közemberben ütötte fel a fejét a mágia használatának képessége. Ebből csak igen kevesen kerülnek be varázsló iskolákba és még kevesebből válik Mester.

Mesterek:
Olyan Mágusok, vagy adott esetben Emberek. Akik rendelkeznek megfelelő varázs körökkel(affinitás a varázslathoz) és valamilyen úton módon megidéztek, vagy mágikus szövetséget kötöttek egy szolgával. Normális esetben egy Grál háború alatt mindössze 7 mestert választ ki a Szent Grál, hogy megvívjanak egymással. A győztesnek pedig bármilyen kívánsága teljesül.

Hősi lelkek:
Nagy erejű Hősi szellemek. Nagyon nagy részük a múlt egy híres alakja. Hercules, Homéros, Semiramis, Achileus és még sorolhatnám. A történelem nagy alakjai. Időnként azonban megesik, hogy a jövő egy hőse tér vissza a múltba.(Saját karakter koncepció lehetősége Wink )
Fizikai erejük és képességeik jócskán meghaladják bármelyik emberét és még egy jól képzett Mágusnak is komoly kihívást jelent legyőzni akár egyet is. Normális esetben ők csak úgy léphetnek ismét az élők sorába, hogy a Szent Grál egy, úgy nevezett "Grál háború" alkalmával magához hívja a szellemeket és hét mágust, akik végre hajtanak egy rövid ceremóniát. Ennek következtében megidéznek egy-egy hősi szellemet. Ezt általában egy ősi ereklyével szokás megtenni, ha célzottan keresik valamelyik szellemet. Példának okán Erdélyben Vlad tepest igen könnyű megidézni. A Szent Jobbot felhasználva pedig esélyesen Szent Istvánt fogjuk megidézni magunk mellé. Az idézés pillanatában Mágusból mester lesz a hősi lélekből pedig "Szolga".
Ez azonban nem egy szokványos Grál háború. A Hősi lelkek elözönlötték a világunkat és mesterek nélkül bolyongva keresik a Szent grált.

Szolga:
Olyan hősi lélek aki rendelkezik egy Mesterrel. A mester és Szolga között mágikus kapcsolat van. A mester folyamatosan mágikus erővel látja el a szolgáját, hogy az harcolni tudjon. A Szolgákat köti egy "Reiju-Végső Varázslat", amit a mesterek birtokolnak. Ezzel a három töltetes pecséttel képes a szolgát olyan dolgokra kényszeríteni amit a szolga egyébként nem tenne meg. Akár öngyilkosságra is kényszerítheti. Ez nagyon ritka(A játékon belül pedig tilos!) hiszen ki öletne meg egy ilyen erős szövetségest? A mester és Szolga kapcsolata ezen felül igen gyümölcsöző. Egymás erejét kiegészítve és a Reijut felhasználva képesek minden elsöprő erejű támadásokat kivitelezni, vagy épp túlélni azokat.

Hősi lelkek/Szolgák besorolása:
Alapesetben 7 szolgát idéznek meg ők 7 különböző kasztba tartoznak:
Archer - Íjász
Assassin - Orgyilkos
Berserker - Dühöngő
Caster - Varázsló
Lancer - Lándzsás
Rider - Lovas
Saber - Lovag


Ebben a háborúban sincs ez másként. Minden Hősi lélek/Szolga valamelyik kasztba tartozik. A különbség jelenleg annyi, hogy egy kasztnak több képviselője is van!

Kaszttól és Mestertől függetlenül a Hősi lelkek/Szolgák rendelkeznek egy "Nemesi Káprázattal", ami egy hihetetlen erejű képesség. Ez Hősönként eltérő. Igen változatos és megdöbbentő alakot képes ölteni egy-egy ilyen képesség. De Mester híján, nem sokáig élvezhetik az előnyeit...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://fatearmageddon.hungarianforum.com
 
Játszható kasztok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fate Armageddon :: Karakterek :: Karakteralkotás-
Ugrás: