HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Bismarck - Folyamatban

Go down 
SzerzőÜzenet
Bismarck
Archer
Archer
avatar

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2018. Feb. 21.
Tartózkodási hely : Németország

TémanyitásTárgy: Bismarck - Folyamatban   Pént. Feb. 23, 2018 12:34 am

Kaszt: Archer
Mester neve: Elizabeth von Kronokastel
Valódi név: Schlachtschiff F
Nem:
Életkor:  1939.Február.14 - Hamburg
Kinézet: Hosszú szőke haj, rikító kék szem. Vékony, magas testalkat. Szembetűnő domborulatokkal. Igazi Árja. Az utcán Fehér, hosszú ujjú inget hord, vaskeresztes mandzsetta gombokkal. Nyakban egy hatalmas vaskereszt himbálózik. Fekete, rövid szoknyája alatt, combközéptől fekete harisnya húzódik és hegyes orrú magas sarkúban végződik. Övén a egy piros-fehér öv, szintén vaskeresztet ábrázoló övcsattal. Harci felszerelése egy szürke-fekete ujjatlan top. Fején egy kapitányi sisak, nyaklánca pedig vasmacskára formát ölt. Barna kesztyűje fölött egy fekete-vörös anyag húzódik majdnem válláig. Felsője majdnem combközépig ér, alsója pedig fekete. Egy szürke harisnya fut végig a lábán ami egy szürke, rövidszárú csizmában végződik. Jobb lapockáján hátul pedig egy sebhely látható.
Jellem: Viszonylag fiatal hősi lélekről révén szó, eléggé naív. Annak ellenére, hogy alapjáraton jó kedélyű, nagyon lobbanékony természete van. Rossz néven veszi ha a Názi Németországot, vagy a Führert valaki becsmérelni, szidni, vagy akár kritizálni meri. Az akkori Németország emlékét őrzi, de nem hirdeti. Elfogadta annak bukását. Kissé paranoiás és némileg viszolyog a víztől. Rossz emlékeket idéz benne.
Felszerelés: Luger, autentikus német egykezes lőfegyver. Valós lövedékek helyett azonban energialövedékeket használ. Így nincs szüksége újratöltésre illetve az ereje így felér a többi szolgáéhoz. Hatótávolsága 1,6 km.
Nemesi káprázat: Blitzkrieg - Villámháború 1. Szint
Egy valósággömböt hoz létre amiben ellenfele egy parányi szigetre kerül. A gömbön belül éjszaka van. A szigettől több kilóméterre pedig a Bismarck csatahajó teljes fegyverzettel mered célpontjára a sötétből.
Fő fegyverzete 8 darab 38 cm-es, 52 kaliberhosszúságú gyorstüzelő ágyúból áll, melyek négy lövegtoronyban helyezkednek el, a felépítmények előtt és mögött kettő-kettő.
A másodlagos tüzérség 12 darab 15 cm-es, 55 kaliberhosszúságú gyorstüzelő ágyúból áll, 3-3 dupla csövű löveggel a hajó 2 oldalán.
A légvédelmi tüzérség: 16 darab 10,5 cm-es légvédelmi ágyú, valamint 16 darab 3,7 cm-es és 12 darab 2 cm-es légvédelmi gépágyú.


1. Szint:
Csak a fő lövegekkel(2x4 db) képes lőni. 1 dobás=1 lövedék
Sebzés: dobásérték + 2 sebzés
Minden 2. körben süthető el.
Páncélzat: +2 életerő pont

2. Szint:
A fő lövegeket(2x4) párosával tudja elsütni. 1 dobás=2 lövedék
Sebzés: dobásérték x 2 + (2+2)
Újratöltési idő: 1 kör.

Másodlagos lövegek: Oldalanként 3-3 páros csövű löveg(oldalanként 6 lövedék). 1 dobás = 2 lövedék, 2 dobás = 4 lövedék, 3 dobás = 6 lövedék
Sebzés: dobásérték + 2
Páncélzat: +4 életerő pontElőtörténet:
Bismarck hősi szelleme az emberek szívében született meg. Születésének első fázisa az volt amikor a második világháború idején egy sortűzzel elsüllyesztette a Britt Tengeri flotta büszkeségét a Hood csatacirkálót és meghátrálásra kényszerítette a Prince os Wales-t. Roppant méreti és jellegzetes vonásairól messziről felismerték. Az angol légierő elsődleges célpontjává vált.  A heves ellenséges tűzben azonban egy szerencsétlen találatot kapott. Amitől mozgásképtelenné vált. A hajót hosszas küzdelem után végül saját legénysége süllyesztette el. A legendák ekkor kaptak igazán szárnyra.  A német tengeri flotta büszkesége. A szörnyeteg.
Ez a szörnyeteg fizikailag 1936-ben kezdett alakot ölteni Hamburgban. 50 000 tonnás vízkiszorításával a kor egyik legnagyobb csatahajójának tervezték testvérhajójával a Tirpitz-el. 1939-ben bocsájtották őket vízre és további 2 évbe telt a hajókat befejezni.  A brit flotta észak-atlanti vizeken lévő összes egységét az elfogására irányították. Hosszabb időre sikerült elszakadnia üldözőitől, de egy rádióüzenete elárulta tartózkodási körzetét, amit a légi felderítés révén a britek pontosítani tudtak. Május 26-án repülőgép-hordozóról induló torpedóbombázók támadták meg és két torpedótalálatot értek el rajta. A tatrészen becsapódó egyik torpedó az egyik kormánylapátot elgörbítve kormányozhatatlanná tette. A Swordfishek támadása rámutatott a légvédelem ama hiányosságaira, hogy nem tudott kellő hatékonysággal tüzelni az alacsonyan, szinte a vizet súrolva érkező és a tűzvezetési rendszer számára túl lassú, már elavultnak számító repülőgépekkel szemben. Bár egyetlen gépet sem sikerült lelőniük a harcban, több támadásukat sikerült visszavernie a légvédelemnek. Mivel a légvédelmi tüzérek felkészültsége hiányos volt, de így is számos támadást meg tudtak hiúsítani, egyes vélemények szerint a csatahajó légvédelmi felszereltsége valójában megfelelő volt, szemben a gyakori kritikákkal.

A helyszínre érkező brit hadihajók másnap reggel támadást intéztek ellene. Bismarck eleinte pontos sortüzeket lőtt az ellenségre, annak ellenére, hogy nem tudta tartani a haladási irányát és így a kiszámíthatatlan imbolygása csaknem lehetetlenné tette számára a pontos célzást. A több irányból támadó ellenséges hajók több súlyos találatot elértek rajta az ütközet elején. Az egyik sortűz megsemmisítette a fő tűzvezetési központot és végzett a parancsnoki toronyban lévőkkel is, így előbb a hátsó tűzvezetési központ (von Müllenheim-Rechberg vezetésével) vette át a szerepét, majd annak kiesése után a megmaradt két hátsó lövegtorony saját távmérőire támaszkodva folytatta a harcot, de közvetlen találatot az ütközet során nem értek el.

A heves harcban harcképtelenné vált, a németek maguk süllyesztették el, hogy ne kerülhessen az ellenség kezére. Személyzetéből összesen 115 fő maradt életben. Az évek alatt megannyi legenda született amiből végül megszületett a Bismarck hősi lelke. Idővel az emberek többsége elfeledte a háborút és a benne született legendákat. A grál megjelenésével azonban lehetőséget kapott a manifesztációra. Egyetlen egy olyan tárgy van amely katalizátorként működhet, ez pedig nem más, mint a hajó saját, nevével ellátott harangja. Ennek hollétéről szinte semmit sem lehet tudni. Azt beszélik a 115 túlélő közül valaki kimenekítette, mások szerint pedig a hajóval a mélybe veszett.

Jelenleg megidézésre vár. Célja jelenleg ismeretlen.

Képességek:

-Életerő: 8+(0)
-Ügyesség: 4+(0)
-Szívósság: 0 (4-0 életerő pontnál elájul)

Archer: 1. Szint
+1 siker minden kitéréshez és távolsági támadáshoz: Mágia/Fizikai

Waffe von Bismarck: Képes testén előhívni a fegyverzetének valamelyik részét/részeit.
Aktív: Támadó varázslat

1. Szint:
-Löveg: Egyik, vagy mindkettő kezét képes teljesen átalakítani egy hatalmas löveggé. Elsődleges: Amiből egy 38 cm-es lövedéknek megfelelő Energialövedéket képes kilőni. Elsütés után 2 körig nem használható(Ebből egy kör a célzás tehát aktiválást követő körben süthető el.) és körönként 2 ügyesség pontot emészt fel/ cső!  Akár 36Km-re(70 másodperces repülési idő). A lövés közel 4 méterrel taszítja hátrébb. Illetve hatalmas lökés hullámot idéz elő. A lövedék sebessége: 820 m/s.
Aktiváláskor:
+ x+(0) módosító érték.(Admin/Moderátor tölti ki)

VAGY

Másodlagos löveg: Ebben az állapotban 15cm-es lövedéknek megfelelő Energialövedéket képes kilőni magából. Ezek fele olyan erősek és minden 2. körben lehet velük lőni.
Aktiváláskor:
+ x+(0) módosító érték.(Admin/Moderátor tölti ki)


2. Szint:
-Oldal sortűz: Immáron sokkal több csövet tud megjeleníteni a testén, de csak a másodlagos lövegeiből. Ezek száma 12. Ettől mozgásképtelenné válik!  Képes egy helyben forogni így koncentrálva tűzerejét akár egy célpontra és kiküszöbölve az újratöltési időket.
Aktiváláskor:
+ x+(0) módosító érték.(Admin/Moderátor tölti ki)
Elkölthető képesség pontok: 1
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Bismarck - Folyamatban
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fate Armageddon :: Karakterek :: Készülő karakterek-
Ugrás: