HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  

Share | 
 

 Világleírás

Go down 
SzerzőÜzenet
Ruler
Ruler
Ruler
avatar

Hozzászólások száma : 121
Join date : 2012. Jun. 30.

TémanyitásTárgy: Világleírás   Csüt. Júl. 05, 2012 2:14 am

2017-et írunk. Lassan egy éve, hogy az utolsó hagyományos Szent Gráll háború véget ért. Eddigi legrövidebb és kegyetlenebb viadal volt. Egy titokzatos mágus nyerte meg oldalán Gilgamesh-el a Hősök Királyával. Győzelmükkel a világot kifordították önmagából. Statáriumot hirdettek a gyöngék ellen és elindították a világot megreformáló Totális Grál Háborút. Hősi lelkek jelentek meg a föld minden pontján. Egy részük az emberekre támadt és hatalmas pusztítást végzett egy-egy városban, mire sikerült megállítani. A Hadseregek zöme eleinte tehetetlen volt az újfajta fenyegetéssel szemben. Az első hónapok eddig nem tapasztalt mészárlásba fordult. Az egész világon eluralkodott az anarchia.
A Mágusok tanácsa megosztottá vált. Az ENSZ-feloszlott. Mindenki a maga urává vált.
A híres mágus családokat lerohanták a kisebb mágusokból és szolgákból verbuválódott csapatok. Új emberek kerültek hatalomra. Városok, megyék és tartományok, néhány kisebb ország felett is átvették az uralmat. Az országhatárok elmosódtak és a térkép teljesen átrajzolódott. A világ szinte egészét új hatalmak birtokolják. Amerika, már csak árnyéka régi önmagának. A Régi vadnyugat, vadabb mint valaha. Már csak a Keleti part ami viszonylag biztonságos.
Európa szintén darabokra szakadt. Angliába megerősödött királyi hatalom és eltörölték a demokráciát. Németország ereje tejében, Francia ország lángokban. Tőlük keletre az Urál hegységig pedig Az Egységes Kelet Európa nyújtózik. Oroszország bekebelezte szinte egész Ázsiát és a közel keletet, egészen a Indiai óceánig. Ausztrália szintén darabokban, ahogy egész Afrika. A Sark vidékek pedig elhagyatottá váltak. Sokak célpontja, hiszen aki ott megtudja vetni a lábát, az nagyon erős bázist építhet ki.

Észak Amerika:

Az Egyesült államok az egyetlen terület amiről kering némi információ a világon. Az Ország két részre szakadt. A keleti partvidék az Atlanti óceántól csupán Minnesota nyugati határáig ér. Az ország Északi és nyugati oldalán egy hatalmas beton fal húzódik. Amit Mágiával erősítettek meg és Archerek őrzik az egész vonalán. A Fal délen, Louisiana állam nyugati határán keresztül egészen a mexikói öbölig nyújtózik.
Az Egész Terület jelenlegi vezetője a Fehér Frakció. Uralmuk már egységesnek mondható de még nem sikerült teljesen megszilárdítani azt. Felkelések, lázongások még mindig mindennaposak.

Uralkodó: Fehér Frakció

Fontosabb Szolgák a Birodalomban:

Rider:
George Washington
Robert E. Lee

Saber:
Abraham Lincoln

Caster:
Thomas Jefferson
Elvis Presley

Az államok másik oldala a Nagyon Vad Nyugat. Ez a terület még forrong, nincs egységes vezetője. Noha hírek terjednek egy eddig ismeretlen frakcióról ami a nyugati partot kezdi egységesíteni.

Nyugat Európai régió:

Francia ország:
Párizs vérben úszik. A Kék frakció leválasztotta a belváros szívét a Valóságtól. Jelenleg egy hatalmas fekete védőmező éktelenkedik a helyén. A Város egész területén harcok folynak a megszálló Kék Frakció és lakosok között. Lassan az egész város a Kék Frakció uralma alá kerül. Az ország többi részén szintén teljes a káosz. A Mágus rend és az állami hatalmak próbálják féken tartani a lokális problémákat több kevesebb sikerrel. Néhány terület elbukott és új fennhatóság alá került. Az egész ország apró darabokra szakadt. Külön önálló területekké nyilvánítva magukat.

Uralkodó: Kék frakció

Fontosabb Szolgák a Birodalom területén:

Berserker:
Bonaparte Napóleon

Saber:
Jeanne d'Arc


Németország:
Továbbra is a kormány van hatalmon. Gyors és precíz reagálásuknak köszönhetően a mágustanács segítségével az ország békéje fennmaradt. Minimális veszteségekkel tartották meg pozíciójukat. Az Ország és a Főváros köré Hatalmas Falakt húztak. Amiken Archerek védenek Mesterükkel karöltve. Az ország életébe igen hamar és sikeresen integrálták a Szolgákat. A rendfenntartó szervek, főként rendőrök javarészt Ridereket alkalmaz, míg a Fal őrzését 80%ban Archerek végzik. Fontosabb helyeken pedig a többi kaszt kiképzett tagjai is segítenek. Az Ország területén belül egy új szolgáltatás nyílt. Caster Közlekedési Központ. Térmágia segítségével lehet utazni szinte az ország egész területén. Az ára nyilvánvalóan magasabb, mint a hagyományos közlekedési formáknak. Az ország egész területéről minden Berserker ki van tiltva! Ez egy elengedhetetlen lépés volt a vezetőség részéről. Országszerte csapatok járnak, hogy felkutassák az esetlegesen megidézett Berserkereket. Kitoloncálás vagy Kivégzés céljából. Minden szolga regisztrálásra kerül. Névvel és Nemesi Káprázattal együtt. Állampolgárságot kapnak mellé.
Az élet itt olyan mintha misem történt volna. Valójában a szolgák megjelenésével az életminőség rohamos javulásnak indult a falakon belül.

Berlin: A Város és talán a világ legbiztonságosabb területe. Belépés csak külön engedéllyel lehetséges. Amihez szükség van egy átfogó vizsgálatra. Családi háttér, munka, előélet. Aki rendelkezik a belépési engedélyt igazoló kis mágneskártyával az beléphet. A kártya tartalma miden adatot az illetőről. Beleértve a Retinájának mintázatát és ujjlenyomatait. Ezt belépésnél ellenőrzik. Hiba esetén pedig rövidesen vizsgáló bizottság érkezik az ügy felgöngyölítésére. Az engedélyt félévente meg kell hosszabbítani. Kivétel ez alól a katonákat. Ők más igazolvánnyal rendelkeznek.

Uralkodó: A Régi kormány és a mágus tanács.

Fontosabb Szolgák a Birodalom életében:
Caster:
Johann Sebastian Back
Ludwig van Beethoven
Albert Einstein

Rider:
Adolf Hitler
Gebhard Leberecht Von BlücherAnglia - Britt Szigetvilág

Egy zárkózott világgá lett. A Királyi család és a Nemesek akik Szintén a helyi Mágus tanács tagjai voltak javarészt, kapva az alkalmon lerohanták Írországot és vissza vették egész Anglia fölött az irányítást. A Kormányt feloszlatták és vissza állították Anglia régi dicsőségét. Az emberek vegyes érzelmekkel fogadták a régi rend vissza állását.

Uralkodó: II. Erzsébet

Ismert Szolgák kiléte:

Saber:
Arthuria Pendragon

Rider:
Arthur Wellesley


Egységes Kelet Európa:
Az Alpoktól egészen az Urál hegységig kiterjeszkedett egységes birodalommá lett. Vélhető központi területe a kárpát medence. A területen a haza szeretet eddig nem látott összefogásra késztette az itt élőket. A nagyobb hatalmak pedig az egységben látták az erőt. A mindig elnyomott kelet most ismét erőre kapott. Felelevenítették a régi szövetségeket és kisöpörték az ellenséget. Egy zárkózott, befelé forduló világgá lett. A hatalom egységes. Az élet soha nem látott javulásnak és fejlődésnek indult. Az emberek elszántak és harcra készek. A kívülállókat elüldözik vagy kivégzik. A lázadókat pedig a havas alföldre küldik átnevelő táborba. Ahonnét senki sem tért még vissza. A lázadásokat keményen leverik és megtorolják. Sokan menekültek el nyugatra. Inkvizíció folyik az elszámoltatás jegyében. A mágustanács összes tagját kivégezték. Az államfőket kevés kivételével kivégezték. Az emberek reményt kaptak és aki ebbe megpróbál bele rondítani arra kegyelten sors vár. A régi rend beállta után a terjeszkedés és hódítás alább maradt. A Csatlakozni kívánó területeket befogadták és a jelenlegi területen viszonylagos béke honol. Az új világrend beállítása helyenként nehezebben megy de erőből mindent meg lehet oldani.

Uralkodó: Ismeretlen.

Ismert Hősi lelkek a területen:

Saber:
Szent István
Álmos vezér

Rider:
Mátyás Király
Hunyadi János
Báthory István

Caster:
Teller Ede
Petőfi Sándor
Arany János

Lancer:
III. Vlad Tepes

Berserker:
Koppány
Dugovics Titusz

Északi területek:
A magidézésre kerülő Viking hősök és mondák szereplőivel Norvégia, Finnország és Svédország az eddig barátságos és békés területeken kitört az anarchia. A kormányt kivégezték a városok java részét lerombolták. A teljes pusztulást követően az ott élők most a túlélésért küzdenek. Megközelítését senkinek nem ajánljuk. Északi menekülteket Németország befogadja.

Uralkodó: Nincs
Ismert Hősi lelkek: Nanuk az Eszkimó
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://fatearmageddon.hungarianforum.com
 
Világleírás
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Világleírás
» Térképek

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Fate Armageddon :: Világunk alapjai :: Alapszabályzat és Tudnivalók-
Ugrás: